Több mint 20 év után mégjobb lett Porsche Carrera GT

2024.10.13. 13:05

  • Új gumiabroncsokat fejlesztettek a Porsche Carrera GT-re.
  • A Michlein Pilot Sport Cup 2 N0-val biztonságosabb és stabilabb lett az autó.
  • Az új gumiabroncsok már megrendelhetők.

Porsche Carrera GT a német gyártó talán legikonikusabb modellje a 911 után (aminek sztoriját ittitt és itt olvashatod), ezáltal még akkor sem engedik el a Carrera GT kezét, hogy már több mint 20 éve gyártották (2004-2006). Most új gumiabroncsokat fejlesztettek rá, amivel csak jobb lehet.

A Porsche az új abroncsot ismét a Michleinnel közösen fejlesztették – azért ismét, mert ez a második alkalom, hogy a Carrera GT-re új gumit fejlesztenek, legutóbb 2013-ban kapott egyedi Pilot Super Sportokat. A mostani pedig a Pilot Sport Cup 2, ami az exkluzív N0 jelölést is megkapta.

A fejlesztő pilóta és a Porsche márkanagykövete, Jörg Bergmeister már tesztelte az új gumikat és elmondása szerint a modell csak jobb lett. Egyrészről biztonságosabb száraz és nedves szakaszokon, másrészről jobban lehet érezni, hogy mikor kezd elveszni a tapadás. Valamint 2,5 méterrel rövidebb lett a féktávja 100-0 között, ami elég nagy szám. 

Bergmeister szerint így az autó mégjobb időt tud menni a Nordschleifén, mint korábban (2003-ban és 2004-ben is rekordot döntött, a legjobb ideje 7:32,40 volt). Ha pedig már tényleg jobban megy, akkor újra meg lehetne futtatni azt a Carrera GT-t.