Mégis megtarthatja a belső égésű motort az Alfa Romeo, de van egy feltétel

2024.10.18. 12:49

  • Rugalmasan kezeli az Alfa Romeo azt a 2021-ben bejelentett tervét, hogy még 2030 előtt nyugdíjazzák a belső égésű motorokat.
  • Erről a márka leköszönő CEO-ja, Jean-Philippe Imparato beszélt.
  • A vezető szerint ha az új, tisztán elektromos Stelvio és Giulia nem fogy az elvárások szerint, akár benzines vagy dízel változatok is készülhetnek belőlük.

2021-ben az Alfa Romeo sok más gyártóhoz hasonlóan bejelentette, hogy 2027-től befejezik a belső égésű motoros autók gyártását és tejes egészében villanyautókra állnak át. A márka leköszönő CEO-ja, Jean-Philippe Imparato viszont nemrég meglebegtette, hogy a váltás nem mindenáron történik meg.

IMG 0460


A vezető az Auto Express-nek nyilatkozva elmondta, hogy utódja, Santo Ficili rendelkezik a megfelelő mozgástérrel ahhoz, hogy egyes esetekben megtartsa a belső égésű motoros modelleket. Imparato szerint ha az új, tisztán elektromos Stelvio és Giulia nem fogy az elvárások szerint, akár benzines vagy dízel változatok is készülhetnek belőlük.

Ezt az teszi lehetővé, hogy a két modell a Stellantis STLA Large platformjára épül, ami az új Dodge Charger alapját is adja. Bár ez a platform elsősorban villanyautók számára készült, belső égésű motorokat is képes befogadni.