Tiszta Hollywood: helikopterről videózták az autós üldözést az M5-ösön

2024.10.19. 11:22

  • A rendőrök ellenőrizni szerettek volna egy Mazdát, de a sofőr inkább elhajtott.
  • Autós üldözés kezdődött az M5-ös autópályán.
  • A menekülő autóst fentről egy rendőrségi helikopter is követte.
  • Több baleset után a férfi kiszállt, megpróbált elmenekülni, de végül elfogták.

Váratlan problémával szembesültek Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2024. október 16-án. A rendőrök ellenőrizni szerettek volna egy Mazdát, ám annak a sofőrje nem akart megállni, helyette inkább menekülőre fogta.

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / Facebook
Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / Facebook

A fekete Mazda Kiskunmajsa, majd Kiskunfélegyháza érintésével az M5-ös autópálya felé menekült, a rendőrök üldözőbe vették. Az egyenruhások közben értesítették a Rómeó fedőnevű rendőrségi helikoptert, amivel kollégáik a levegőből figyelték az eseményeket.

A Mazda három autóval is ütközött: egy Audival, egy Skodával és egy Ivecóval. Amikor nekiment a kamionnak, a sofőr végül úgy látta jobbnak, ha gyalog menekül tovább. A rendőrök ezután már hamar elfogták, nem volt esélye.

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / Facebook
Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / Facebook

A 19 éves, grúz férfiről kiderült, hogy azért próbált meglógni a rendőrök elől, mert több illegális migránst is szállított az autóban. Szerencsére az üldözésben és a balesetekben senki nem sérült meg. Az egyenruhások embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / BP-i autósok