Disznó okozott felfordulást az M6-os alagútjában

2024.10.22. 17:39

  • Élő állat okozott galibát az M6-os autópálya egyik alagútjában.
  • A rendőrség több bejelentést is kapott azzal kapcsolatban, hogy egy disznó zavarja a forgalmat.
  • Az állatmentés idejére az alagutat lezárták.

Az utánfutókról leeső tárgyak komoly veszélyt jelentenek a közlekedők számára, pláne, ha autópályáról van szó. Ezúttal azonban egy külön utakon járó matrac vagy létra helyett egy élő állat okozott galibát.

10.22. sertés


A rendőrség az utóbbi időben több bejelentést is kapott azzal kapcsolatban, hogy egy disznó zavarja a forgalmat az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Bátaszék térségében található alagútban. A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei gyorsan az alagúthoz értek, ahol nem mindennapi látvány fogadta őket. Az állat az úttest melletti járdán feküdt – írja a police.hu

Az állat tulajdonosa szerint a sertést utánfutón szállították, ám lenyílt a pótkocsi oldalfala, a disznó pedig kiesett. Ezután biztonságos helyen félreálltak, majd megpróbálták a kocsihoz terelni a négylábút, de ez nem sikerült.

Kollégáink a sertés tulajdonosának segítségével tudták a négylábút kiterelni az alagútból, s végül közös erővel emelték vissza az utánfutóra. Az állatmentés idejére az alagutat lezárták. Ez a hétvégi kora reggeli veszélyes „kaland” szerencsésen ért véget, nem történt baleset az útra esett állat miatt. Kollégáink a sofőr ellen szabálysértési feljelentést tettek – írja a rendőrség.