Jön az Opel-motoros WagonR+

2005.06.09. 12:24

Nyugat-Európában a napokban mutatkozik be a Suzuki dobozautó új változata, a hazai forgalmazás azonban még kérdéses. A WagonR+ a későbbiekben már csak az Opel 1,2 literes, 80 lóerős motorjával készül, mivel a típust mostantól az Opel lengyelországi gyárában, az Opel Agilával egy gyártósoron állítják elő.

A Magyar Suzuki Rt. még 2004 és 2005 fordulóján megszüntette a WagonR+ esztergomi gyártását, hogy helyet csináljon az új Swiftnek és egy később bemutatkozó terepjáró-modellnek, bár ebből mindeddig nem vehettünk észre túl sokat, hiszen a típus még mindig kapható itthon. Ez azonban már nem lesz így túl sokáig: a hazai kereskedésekben kínált, 1,3 literes Suzuki-motorral felszerelt példányok még Esztergomban készültek a gyártás leállítása előtt, így előbb-utóbb elfogynak, az utánpótlás pedig bizonytalan. A Magyar Suzuki Rt.-től annyit sikerült megtudnunk, hogy a lengyel WagonR+-okat jelenleg nem importálják, és a jövőbeli behozatalról eddig nem született döntés.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a WagonR+ pályafutása hamarosan véget ér Magyarországon. Persze a népszerű guruló doboz ettől még kapható lesz itthon is - Opel Agila néven, valamivel gyengébb motorokkal és valamivel drágábban.