Feléleszti a Camarót a Chevrolet?

2005.08.05. 15:02


Nem hivatalos kép, csak egy elképzelés

Az egykor jó nevű muscle car feltámasztását fontolgatja a Chevrolet, az autó tanulmány változatát állítólag a jövő januári Detroiti Szalonon be is mutatják, bár a végleges Camaro piacra lépésére 2009-2010 előtt nem nagyon van remény. Jelenleg többféle elképzelés is létezik az autó majdani gyártásáról, ezek egyike szerint a Cadillac CTS és STS modellek alapjául szolgáló, hátsókerék-hajtású Sigma-padlólemez olcsóbb variációjára épülhetne az új sportkocsi. Egy másik javaslat szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló, következő generációs Holden Commodore alapjain készülne az új Camaro.
A GM tervezői már több karosszériatervet is elkészítettek a Chevy és Pontiac márkák alatt egyaránt megjelenő modellhez, rajzoltak sportlimuzin, sportos kupé és kabrió változatokat is. A Camaro mellett az erős motorok védjegyeként ismertté vált GTO jelölést is megkapnák a jövőbeli modellek.
Mindeközben a nagy ellenfél, a Chrysler is bemutat egy Ford Mustang ellenfelet jövő év elején Detroitban, ők a Dodge Charger 2008-2009-re tervezett kétajtós változatával rukkolnak elő.