Nissan Note Adidas: guruló sportszer

2005.10.07. 17:13

A kis egyterűt edzőcipőnek álcázták a Nissan tervezői a német sportszergyártó segítségével. Kívülről a sajátos kék szín mellett a sajátságos lökhárítókkal és küszöbelemekkel érték el a tervezők a kívánt hatást.


Galéria - kattintson a képre

A sötét- és világosszürke műanyag alkatrészek a cipőtalp gumiját imitálják, ráadásul a vászonborítású tetőablak révén még a cipő nyílását is sikerült elhelyezni az autón. Ha kívülről nem is egészen egyértelmű, hogy a Nissan az Adidasnak ajánlotta az autót, a belső tér láttán senkiben nem maradnak kétségek, hiszen a sportszermárka védjegyének számító tripla csík az üléskárpitokon és az ajtók belső felületén is megjelenik.


Galéria - kattintson a képre

A belső anyagokat is a témához illően választották meg. Mindenütt strapabíró Gore-Tex műanyag-szövettel és gumis tapintású műanyagokkal találkozhat, aki beül a különleges autóba. A kárpitok tompakék és fekete színei a műszerfalon is visszaköszönnek, a fémes színű keretbe foglalt narancssárga műszereknek köszönhetően azonban mégis élénk az összhatás.

A burkolat alatt a Nissan Note megszokott technikája lapul, az egyetlen érdekesség, hogy a japán bemutató ellenére az autóba a Renault 1,5 literes turbódízel motorját szerelték.