Tanulmányok Suzuki Vitara alapokon

2005.11.03. 16:29

A japánok egy komoly terepjárót és egy kabriót mutattak be Las Vegasban az új szabadidő-autó alapjain.

A Grand Vitara Dune azoknak készült, akik egy terepjárót valóban terepen szeretnek használni. A sárga-fekete tanulmány hatalmas terepgumikat kapott, amelyek révén a hasmagassága drasztikusan megnőtt, így elvileg nagyobb akadályok leküzdése sem okozhat gondot. Az óriási kerekek persze nem fértek volna el az eredeti sárvédő-ívek alatt, így kerültek az autóra a látványos szélesítések és a jelzésértékű, fényezetlen műanyag lökhárítók. A négy tetőreflektor és a masszív tetőcsomagtartó szintén jól jöhet a civilizációtól távol. A Dune sofőrjét egyebek közt műholdas navigációs rendszer, és műszaki hiba esetére egy egész kis mobil műhely segíti a túlélésben.

A Grand Vitara Wave a másik végletet testesíti meg: a nyitott, négyüléses autó csaknem földig érő lökhárítóival, hatalmas felnijeivel és alacsony profilú gumijaival teljesen alkalmatlannak látszik az épített utak elhagyására. Ugyanakkor a modern kabrióktól szokatlan módon másfél tonnás vontatmányokkal is megbirkózik, és van benne fejtámlába két épített képernyő, valamint grillsütő és hűtőláda is, így nagyobb kirándulásokra ideális partner lehet.

A Wave és a Dune tanulmányok persze egyedi darabok maradnak, legalábbis a Suzuki részéről, viszont nem kizárt, hogy egy-egy tuningműhely a későbbiekben készít majd hasonlót, akár éppen a Grand Vitara alapján.