Nissan Urge: apró élményautó-tanulmány Detroitra

2005.12.15. 10:00

A japán gyártó kaliforniai tervezőstúdiójában készült az apró kétüléses rodaster, amelynek elsődleges célja, hogy maximális vezetési élményt nyújtson. Bruce Campbell, a Nissan Design America alelnöke elmondta, hogy az Urge egy olyan csapat munkája, akik egyebek közt a motorkerékpárok megszállottjai, és ez látszik is a tanulmányautó megoldásain.

Az Urge jellemzője a nagy tengelytáv rövid túlnyúlásokkal, az alumínium karosszériaelemek, és a hatsebességes kézi váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtó kis hengerűrtartalmú, de nagy fordulatszámú motor. Meglehetősen szokatlan, hogy az autó burkolóelemeinek egy részét nem a hagyományos fényezési eljárással, hanem galvanizálással színezték. Az Urge felszerelésének része többek közt egy Xbox 360-as játékkonzol is.

A Nissan Urge-ről ennél többet majd csak a január 9-én esedékes bemutatón árulnak el. Az már most is biztosnak látszik, hogy a kis roadster legfeljebb más kiállításokon bukkanhat fel újra, hisz egy sorozatgyártású változat a sok alumínium és a többi különleges megoldás miatt megfizethetetlenül drága volna.