Feltámadhat a Chrysler Imperial

2005.12.15. 14:11

Az új luxusmodell prototípusa állítólag már Detroitban látható lesz. Az eddig kiszivárgott információk szerint a patinás márkanevet egy újabb Chrysler 300C leszármazott viseli majd, amely új formatervvel, hosszabb tengelytávval és valamivel szélesebb karosszériával, de változatlan műszaki tartalommal léphet színre.


Galéria - kattintson a képre

Az Imperial sokáig igen jól csengő név volt Amerikában. 1926-tól gyártottak megfizethető, de igen gazdag felszerelésű autókat ezen a néven, sőt, néhány évig a Chrysler feliratok nélkül, önálló márkanévként is szerepelt az amerikai piacon. Az 1980-as évek spórolása azonban megölte a legendát. A fronthajtású, viszonylag rövid és idétlen


Galéria - kattintson a képre

arányú utolsó széria inkább luxusautó-karikatúra lett, mint valódi presztízslimuzin, nem is csoda, hogy 1993-ban utód nélkül tűnt el a Chrysler modellpalettájáról. Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású LX padlólemez és a rá épülő modellek - a Chrisler 300C, valamint a Dodge Magnum és Charger - sikere azonban lehetővé teszi, hogy újra egy méltóságteljes megjelenésű jármű viselje az Imperial feliratot.

A luxusmodell egyelőre persze csak tanulmányként mutatkozhat be, mivel a gyártás megkezdéséhez még sok időre és még több pénzre van szükség, de egyes pletykák szerint akár már 2008-ban elkészülhet a végleges változat, ha a közönség reakciója megfelelő lesz.