Suzuki kisfiúknak és kislányoknak

2006.01.20. 10:16

A felújított MR Wagon már önmagában is tréfás jelenség, de a Suzuki két gyermekjátéknak álcázott változatot is bemutatott a Tokyo Auto Salonon, japán legnagyobb tuningkiállításán.


Galéria - kattintson a képre

A fiúknak szánt Boy'S MR amolyan babakék árnyalatú apró versenyautó-paródia. A fehérre festett alufelnik az 1960-as évek versenyautóin látható kerekeket idézik, az ajtókra ragasztott rajtszámtól, és a legváratlanabb helyeken - például a tükrökön és az autó orrán - felbukkanó kockás díszítéstől azonban inkább egy négyéveseknek szánt kínai játékautó juthat eszünkbe róla. Az igazi döbbenet azonban lányos Girl's MR. A sötétrózsaszín-fehér színkombináció láttán Barbie rögtön a sajátjának érezné a pici Suzukit, de a szívecske formájú nyílásokkal díszített felni talán még neki is sok volna, így hamar átpasszolná az autót valamelyik pink hajú mangakislánynak.


Galéria - kattintson a képre

A játékautó-dizájn persze nem véletlen: az új MR Wagon óriási kerek fényszóróival és bárgyú vigyort formáló hűtőrácsával más színekben is olyan, mintha két nagyobb autó újszülött gyermeke volna. A vicces külső alatt azonban a megszokott Suzuki kisautó-mechanika rejtőzik. 660 köbcentis háromhengeres benzinmotor, automata váltó és két- vagy négykerék-hajtású erőátvitel. A kisautót Japánban a hónap végétől forgalmazzák, a világ többi részén viszont aligha találkozhatunk vele, mivel a Suzuki az MR Wagont kifejezetten a szigetország hölgyvásárlóinak tervezte.