EDAG Biwak: Bogár terepre

2006.02.02. 10:46

A német tervezőcég újabb tanulmányt mutat be Genfben. Ezúttal a VW Beetle alapjaira építettek egy praktikusnak látszó, terepjárószerű járművet.


A Volkswagen retro-járművéből azonban csak néhány alapmotívum maradt meg. Jellegzetes különálló sárvédők, valamint az íves oldalablakok; a karosszériaelemek nagy részét azonban lecserélték az EDAG tervezői, a hátsó részen pedig kombikat idézően dobozszerű lett a Biwak karosszériája. A magas futómű és a nagy gumiabroncsok mellett az autó hátulján kívül rögzített pótkerék is az autó terepjáró képességeit hangsúlyozza, bár aligha valószínű, hogy a tanulmánynak valaha is alkalma adódik bemutatni, mire is képes.


A német cég ugyanis csupán azért készítette a koncepcióautót, hogy megmutassa, mire is képes az autótervezés területén, és ezzel újabb megrendelőket vonzzon. Az EDAG ugyanis elsősorban bérmunkában dolgozik, manapság főleg a még csak születőben levő kínai autóipar számára, de úgy tűnik, hogy még több partnerre szeretnének szert tenni. Erre utal, hogy míg korábban jóformán a cég létezéséről is alig lehetett tudni, addig manapság már évente több tanulmányautójukkal is találkozhatunk a nagyobb autókiállításokon.