Svéd idegenlégiós a rendőrségnél

2006.02.24. 13:55

Egy Saab 9 5 SportCombi erősítheti az autópálya-rendőrséget a következő néhány hétben. A szokatlan, kék-sárga festésű rendőrkocsi a svéd rendőrség kötelékébe tartozik, és a Saab magyarországi importőre azért hozta Magyarországra, hogy megmutassa az eleve rendőrségi munkára épített jármű előnyös tulajdonságait.

A dolog célja nyilvánvalóan az, hogy vásárlásra bírják a rendvédelmi szerveket, akik mindeddig igen kevés tapasztalatot gyűjthettek a márkával kapcsolatban, hiszen idáig csupán egyetlen, Saab 9000 típusú autót használtak egy rövid ideig az 1990-es évek közepén. A zömmel alsó középkategóriás autókat használó magyar rendőröknek nyilván sok pozitív meglepetést tartogat a bő két számmal nagyobb autó, amely bőven a megengedett autópálya-tempó felett is kényelmes és csendes.

A magyar rendőrautó-beszerzési gyakorlatot ismerve azonban nem vagyunk benne biztosak, hogy a járőrök tapasztalatai alapján juthatna hasonló Saab-flottához a rendőrség: ezekről a kérdésekről általában jóval magasabb szinten születik döntés.