Új orrmotoros sportkocsi a Hondától

2006.04.05. 11:47

Az S2000 helyére érkezik az XGA néven emlegetett típus, amely jóval erősebb, és persze drágább lesz, mint a jelenlegi roadster.

A Honda XGA az S2000 alapvetően hátsókerék-hajtású autókhoz kifejlesztett padlólemezére épül, de állítólag négykerék-hajtású lesz, az orrába pedig egy kb. 320 lóerős, nagy fordulatszámú, 3 literes, V6-os szívómotor kerülhet. A 2+2 üléses kupé várhatóan 2007-ben mutatkozik be Japánban, és a gyártás ugyanabban az üzemben folyik majd, ahol jelenleg az S2000-esek készülnek, ezért az S2000 gyártását várhatóan befejezik az idei év végén, hogy helyet csináljanak az új típusnak.

Az XGA biztosan kapható lesz Japánon kívül Észak-Amerikában is. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy a Honda Európában is forgalomba hozza-e a típust, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a drága és nagy hengerűrtartalmú sportkocsi ugyanúgy felkelti az európai vásárlók figyelmét, mint a jóval egyszerűbb S2000-es.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.