Kémfotón a Nissan következő újdonsága

2006.04.20. 12:17

Ha igaz, a Qashqai tanulmány szériaváltozata látható a fotókon. A tesztautó részletei az erőteljes álcázás miatt egyáltalán nem látszanak, de a jellegzetes arányok így is sokat elárulnak a szokatlan járműről.


Galéria - kattintson a képre

Egy alsó középkategóriás ötajtós és egy hobbiterepjáró egyvelegének látszik a Nissan új modellje, így leginkább talán a Suzuki SX4-Fiat Sedici párosra emlékeztet, bár ezeknél egy hajszálnyival nagyobbnak látszik. Úgy tudjuk, a 2007 tavaszára várható típussal a Nissan Európában búcsút int a hagyományos középkategóriás személyautók piacának: ezzel a típussal és a Note egyterűvel váltják le a modellciklusa végéhez közeledő Almerát és Primerát. A Nissan így két legyei is üthet egy csapásra: megszünteti az átfedést a Renault és a Nissan modellpalettája között, és belép egy épp csak születőben levő kategóriába, ami komoly sikerekkel kecsegtet Európában.

Az új típusról egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy lesz négykerék-hajtású változata, és megkapja a legújabb, kétliteres Reanult-Nissan dízelmotorokat is. A bemutatót állítólag a következő Genfi Autószalonon tartják, a gyártás pedig a Nissan angliai üzemében folyik a jövő év közepétől.