Négycsillagosok: Fiat Idea és Nissan Pathfinder

2006.04.28. 12:51

Az EuroNCAP két típus friss törésteszt-eredményeit tette közzé.

A Fiat kis egyterűje, az Idea, és az új Nissan Pathfinder terepjáró egyaránt négycsillagos eredményt ért el a szokásos frontális és oldalütközési teszteken, a gyermekekkel és az elgázolt gyalogosokkal szemben viszont eltérően viselkedik a két autó. Meglepetésre ezekben a számokban a Pathfinder bizonyult jobbnak, bár a kiskorú utasok védelmére ez is csak 3 csillagot kapott, a gázolásos teszten pedig kettőt.

A Fiat Idea mind a két versenyszámban ennél egyel kevesebb csillagot söpört be, sőt, a gyalogosvédelmi teszten elért egy csillagos eredmény miatt az EuroNCAP szakemberei komoly ejnye-bejnyében is részesítették a típust. Ugyanakkor nem volna igazságos, ha nem említenénk meg, hogy az Idea 2003 óta piacon van, és az akkortájt bemutatott autóknál a legtöbb gyártó még nem vette fel a tervezési szempontok közé a gázoláskor is gyalogosbarát motorháztető kialakítását.

A két típus töréstesztjének részletes elemzését hamarosan törésteszt rovatunkban is közöljük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.