Nissan Versa kémfotók

2006.07.26. 14:28

A Nissant mostanában lefoglalta a Note kompakt buszlimuzin és a Qashqai tanulmányból kifejlesztett, hamarosan érkező kompakt terepjáró, így úgy tűnhetett, megfeledkeztek az alsó-középkategóriás Almera utódjáról, de ezek a Spanyolországban készült felvételek arról árulkodnak, hogy gőzerővel halad a C-szektoros autó fejlesztése.


Galéria - kattintson a képre

A képeken látható autó az amerikai Versa átalakított változata, melyet a Japánban árusított, rövidebb padlólemezre épített Tiida modellből alakítottak ki. A Versa és a Tiida is az úgynevezett hosszú B-platformra épül, mely több kisebb Renault és Nissan modell alapja. A Nissan szóvivőjének tájékoztatása szerint a képeken szereplő Versa valójában a dél-amerikai piacra történő bevezetés előtti teszteket végzi, de valószínű, hogy az európai modell fejlesztése ezzel párhuzamosan zajlik.


Galéria - kattintson a képre

Az Egyesült Államokban 120 lóerős, 1,8-as benzinmotorral árulják a Versát, de az európai modellekbe feltehetőleg a mostani Renault-okban és Nissanokban használt benzin- és dízelmotorok kerülnek majd. Az autónak lesz egy testvérmodellje is, ami nem más, mint a 2009-re várható új Renault Megane. A Versa négy- és ötajtós változatait jövőre mutatják be, ezután következhet majd a New Yorkban bemutatott Sport Concepten alapuló sportos háromajtós piacra dobása.


Galéria - kattintson a képre

Egyelőre nem tudni, hol fogják gyártani az új típust, a sunderlandi gyárat eléggé lefoglalja a Micra, Micra C+C, Note, Primera, és az egyes piacokon még egy darabig megvásárolható Almera gyártása, és valószínű, hogy a kompakt terepjárót is itt fogják összeszerelni. Az alapján, hogy a Barcelonához közel eső Zona Franca-i gyárban az Almera Tino leállításával lesz szabad kapacitás, és, hogy a teszteléseket Spanyolországban végzik, elképzelhető, hogy ez lesz az összeszerelés helye, a Pathfinder, Navara és Primastar típusok mellett.