Saturn Vue: Opel Antara Amerikának

2006.12.01. 10:56

Los Angelesben mutatták be a Dél-Koreában fejlesztett terepjáró újabb változatát.


Galéria - kattintson a képre

Az új Saturn Vue külsőre csupán a jelvényében különbözik az Opel Antarától , de az eltérő vásárlói igényeknek megfelelően teljesen új motorválasztékot kapott a típus. Dízelmotoros kivitel egyáltalán nem készül belőle, viszont benzinmotorból háromfélét is kínálnak. Az alapmodellbe az Antarában is használt 2,4 literes Ecotec motort építik be, de a nagy négyhengeres ezúttal 141 helyett 164 lóerő leadására képes, és négysebességes automata vagy ötsebességes kézi váltóval érkezik. A következő fokozatot már egy 3,5 literes, 215 lóerős, 304 Nm csúcsnyomatékú V6-os jelenti, míg a csúcsmodellekbe a GM 3,6 literes, 250 lóerős hathengerese kerül. A hathengeres motorokhoz kizárólag hatsebességes automata váltót kínálnak.


Galéria - kattintson a képre

Ez azonban nem minden. A Vue-ból 2007 közepére hibrid hajtású változat is készül. A Green Line fantázianevű típusváltozatba állítólag már a DaimlerChrysler és a BMW közreműködésével fejlesztett two-mode elnevezésű hibrid hajtásrendszer kerül, amely állítólag egy hagyományos automata váltó helyére építhető be, így a karosszéria áttervezése nélkül is beépíthető a legtöbb GM-típusba. Azt egyelőre nem tudni, hogy a benzin-elektromos változat Európába is eljut-e, de Amerikában már nagy szükség volt rá, hiszen a Vue legnagyobb riválisa, a Ford Escape már évek óta kapható hibrid hajtással is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.