Tata Elegante: indiai jövőkép

2007.03.07. 08:08

A legnagyobb indiai iparvállalat autós részlege újabb modern külsejű tanulmánnyal lepte meg a Genfi Autószalon közönségét.


Galéria - kattintson a képre

A korábbi években már megszokhattuk, hogy a Tata szakemberei készítenek valami korszerűnek látszó néznivalót az európai autókiállítás-látogatóknak, amit eszük ágában sincs gyártani. Az Elegante azonban más: egyrészt az eddigi leghétköznapibb Tata tanulmány, másrészt a cég elnöke, Ratan Tata szerint formaterve egyes részleteivel a következő Indica kisautón is találkozhatunk majd. Nyilván nem a keskeny, függőlegesen elnyúló lámpákra és az óriási első légbeömlőkre gondolt, sokkal valószínűbb, hogy a masszívnak látszó, egyszerű vonalvezetésű középső rész stílusát örökölheti az inidaiak következő népautója.


Galéria - kattintson a képre

A tanulmány bő egy számmal nagyobb, mint az Indica, nagyjából akkora, mint egy Volkswagen Jetta, és a készítői szerint épp olyan biztonságos, és tiszta üzemű, mint bármelyik mai európai személyautó. Arról, hogy miféle műszaki megoldások bújnak meg a lemezek alatt, egyelőre nem árultak el semmi biztosat, csupán annyit említettek meg, hogy az autóba a hétköznapi 1,4 literes négyhengerestől a 200 lóerős V6-osig bármi beépíthető lehet. Az Elegante felszereltsége ugyanakkor elméletileg minden igényt kielégít: a műholdas navigációtól a parkolóradaron keresztül az esőérzékelős ablakörlőig mindent tartalmaz, ami egy modern személyautótól elvárható.