Márkanevet csinál a Priusból a Toyota?

2007.05.08. 15:59

Állítólag három hibrid hajtású típus viselheti a Prius feliratot a következő évtized elején.

A Toyota hibridek harmadik generációjának első képviselője 2009-re várható, ekkor jelenhet meg a Prius A néven emlegetett kisautó. A Yarishoz hasonló méretű típust egy év múlva követi a jelenlegi Prius valódi utódja, a Prius B, a sorozat harmadik tagja, a Prius C pedig 2011-ben érkezhet meg. Ez utóbbi modellel Amerikában a hibrid hajtású Camryt szeretnék kiváltani, bár valószínű, hogy a típus méreteiben közelebb áll majd az Avensishez, hogy Európában is eladható legyen. Forrásaink szerint mind a három típus a többi hasonló méretű Toyota modellétől látványosan eltérő formatervet kap, mivel az eddigi tapasztalatok szerint az új technológiát így a legkönnyebb eladni.

Emellett arról is hallani, hogy a Toyota jelzést el is hagynák az autókról, a Scionhoz és a Lexushoz hasonlóan új márkanévvé tennék a Priust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.