Készül már a filléres Hyundai

2007.05.14. 14:20

Már korábban is hallottunk róla, hogy a Dacia Logan koreai ellenfelet kaphat, de most hivatalosan is megerősítést nyert a pletyka.

A Hyundai alelnöke, Kim Dong-jin elmondta, hogy a típus fejlesztése már folyik, és a cél egy tízezer dollárnál, azaz napi árfolyamon átszámolva 1,82 millió forintnál olcsóbban forgalmazható autó előállítása. Részleteket sajnos nem említett, de a Loganhoz hasonlította az autót, azaz várhatóan egy hasonló méretű és használati értékű típusról van szó. A Hyundai francia riválisához hasonlóan elsősorban a fejlődő piacokat – Dél-Amerikát, Kínát, Indiát, Oroszországot, és talán Európa keleti felét – célozná a típussal, bár nem lehetetlen, hogy a Loganhoz hasonlóan ebből is globális típus lesz.

Ugyanakkor úgy tudjuk, a Hyundai nem akar új márkát alapítani a Logan-rivális számára – ahogy a prémium-szegmensben is a H-betűs jelvénnyel próbál érvényesülni – így a cég kínálata az évtized végére a fapados minimálautótól az öt méteres, hátsókerék-hajtású luxuskocsikig terjedhet.