Villanysportkocsit készít az AC?

2007.05.15. 15:11

Mostanság nagy a csend a Smart Roadster gyártósorait felvásárló Project Kimber körül. Annyi már tavaly kiderült, hogy AC Ace néven kívánják piacra dobni az apró sportkocsi átdolgozott változatát, de többet hivatalosan még nem árultak el.

A brit sajtó szerint azért, mert időközben változott a koncepció: a Kimber szakemberei most környezetkímélő elektromos sportkocsit szeretnének készíteni. A Lotus által fejlesztett Tesla roadster ugyanis hatalmas figyelmet kapott, míg az AC Ace vázlatai nem igazán keltették fel a közönség érdeklődését. Úgy tudjuk, emellett egy belsőégésű motorral hajtott változaton is dolgoznak, méghozzá az új Smart háromhengeres motorját szeretnék felhasználni, igaz, ez sem közönséges benzinnel működne, hanem etilalkohollal. Így az apró turbómotorból a jelenlegi 84 helyett akár több mint 100 lóerőt is kicsikarhatnának, miközben tovább csökkenthetnék a széndioxid-kibocsátását.

Sajnos az még a pletykákból sem derült ki, hogy a nagy tervezgetésből mikor lesznek kész autók, de nyilván nem tenne jót az üzletnek, ha addig halogatnák a Smart Roadster gyártósorainak újraindítását, míg a típus teljesen elavulttá válik.