Ilyen lesz a Peugeot 308-as

2007.05.25. 09:06

Szűk másfél héttel a bemutató előtt kiszivárogtak a legújabb Peugeot gyári fotói. Úgy tudjuk, a PSA június második hetében mutatja be a típust hivatalosan, így addig alighanem csak ezt a néhány fotót nézegethetjük.


Galéria - kattintson a képre

Ahogy az már a korábbi kémfotók alapján is várható volt, a 308-as csak egy újabb sablon-Peugeot. Az orra alapján első ránézésre alig különböztethető meg a 207-estől, de az oldalsó ablakok vonala, a sárvédő-ívek kialakítása és a hátsó lámpák formája is ismerősnek tűnik. Ami talán újszerűen hat, az az övvonal domborítása, és a hátsó ablak jellegzetes kialakítása. A 308-as kategóriatársaihoz képest kétségtelenül agresszív, izgalmas formavilágú autó, talán meg is döbbennénk rajta, ha saját családjában nem a harmadik volna a 407-es és a 207-es után, ugyanezzel a szörnypofával, ugyanilyen fazonú domborulatokkal.


Galéria - kattintson a képre

A belső részletekről egyelőre keveset tudunk. Annyi biztos, hogy itt is felhasználják a BMW-vel közösen kifejlesztett benzinmotor-családot. Az 1,4 literes 90 lóerős és az 1,6 literes 120 lóerős alapmotorok mellett várhatóan ez utóbbi 150 és 175 lóerős turbófeltöltős változatai is bekerülnek a 308-asba. A dízelmotor-választék alighanem a jól ismert 1,6, 2 és 2,2 literes négyhengeresekből áll majd, amelyeket a 207-esből és a 407-esből már ismerünk.

Az élő bemutatót a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják, és úgy tudjuk, az első példányok decemberre érkeznek meg az európai Peugeot kereskedésekbe.