Nagykocsit hoz Európába a Suzuki?

2007.05.30. 13:57

Amerikában nemrég még kapható volt egy nagy családi szedán Suzuki márkajelzéssel, és most úgy néz ki, Európa is megismerheti a típus utódját.


Suzuki Verona

A Verona nem a Suzuki saját fejlesztése, hanem a Daewoo Evanda Suzuki-jelvényes változata; a japánok így próbáltak profitálni a GM-Daewooban szerzett részesedésükből. A típus ma már nem kapható, hiszen a koreaiak leváltották, ma már a Chevrolet Epicát gyártják helyette, amelynek egyelőre nincs suzukizált kivitele. A legújabb hírek alapján azonban úgy fest, a japán gyártó nem mondott le róla, hogy meghódítsa a D szegmenst, mindössze arról van szó, hogy nem akartak egy újabb klónozott modellt bemutatni. A Verona utódja így eltér majd a Daewooból lett európai Chevrolet legnagyobb személyautójától, bár műszaki alapjaik azonosak lesznek. A nagy Suzukiból várhatóan készül kombi és csapott hátú ötajtós változat is, elsősorban az Európai vásárlók kedvéért. A Ford Mondeóval, az Opel Vectra utódjával és a többi hasonló méretű modellel máshogy nemigen vehetné fel a versenyt.

A típust először állítólag tanulmányautóként mutatják be az őszi Frankfurti Autószalonon, így az európai közönség is elkezdhet barátkozni vele, de a szériaváltozat alighanem így is az Egyesült Államokban kerül elsőként piacra.