A TechArt lopott a Porschétől?

2007.06.05. 09:07

A német sajtó szerint három kísérleti Porsche-motort talált a stuttgarti rendőrség a TechArt műhelyében.

Állítólag két hagyományos benzinmotorról, és egy, teljesen új technológiákat tartalmazó motorról van szó, amelyek hetekkel ezelőtt tűntek el a Porsche fejlesztési központjából. Eddig négy embert, köztük két Porsche-alkalmazottat tartóztattak le. A TechArt azzal védekezik, hogy ők csupán 911 Turbo motorokat szerettek volna venni egy Porsche-kereskedőtől, és csak azután döbbentek rá, hogy valami szokatlant sikerült vásárolniuk, miután a cég telephelyén kibontották a csomagolást.

A Porsche most lopással vádolja a TechArtot, és úgy néz ki, az ügy a bíróság előtt folytatódik, ami semmi jót nem ígér a kis tuningcégnek, függetlenül a per végeredményétől. A TechArt ugyanis kizárólag Porsche-tuninggal foglalkozik, de a gyáriak támogatása nélkül aligha lesz képes folytatni eddigi tevékenységét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.