Olasz stúdiókkal dolgoztatna a Rolls-Royce

2007.06.13. 10:06

A BMW luxusmárkája állítólag a Zagatót vagy a Bertonét bízná meg a különleges igények kielégítésével a jövőben. A Rolls-Royce vezetése a hírek szerint még csak fontolgatja az egyedi gyártás kihelyezésének lehetőségét, de az ötlet ésszerűnek tűnik.

Így ugyanis az eddiginél sokkal gyorsabban reagálhatnának az egyedi megrendelésekre, sőt, egész kis sorozatban készíthetnének különleges karosszériájú luxusautókat is. Az olasz partner Angliából kapná a félkész autókat kidolgozott belső tér, illetve karosszériaelemek nélkül, és a hiányzó elemeket maga készítené el a megrendelő kívánságai alapján. Így Goodwoodban a szériamodellek gyártására koncentrálhatnának, amelyekből a pletykák szerint egyre többféle lesz az idő előrehaladtával. Úgy tudjuk, a brit luxusmárka kétféle padlólemezen összesen háromféle típus hat változatát gyártja majd, és abban reménykednek, hogy így rövidesen évi 2500 autót adhatnak el évente.

A BMW eredetileg úgy tervezte, hogy csupán egyetlen modellt mutat be, a Phantomot, amelyből évente több mint 1000 példányt szerettek volna eladni. A Bentley és a Maybach azonban erős konkurenciának bizonyult, így az eladások a 2003-as bemutató óta évi 800 autó körül állandósultak. A Rolls-Royce vezetése a kétajtós óriáskabrió, a Drophead Coupé bemutatásától várják a kereslet növekedését, 2010 környékén pedig már egy, a Phantomnál olcsóbb és könnyedebb szedán is segítheti a legvastagabb pénztárcák tartalmáért folytatott harcukat.