Ilyen lesz a Subaru Impreza STI

2007.10.09. 12:54

Ezúttal nem kémfotókon, vagy sejtelmes, elsötétített gyári képeken láthatjuk a Subaru legmérgesebb típusát, minden hivatalos.


Galéria - kattintson a képre

A kis japán gyártó úgy döntött, még a hó végi élő premier előtt megmutatja, pontosan milyen is lesz az Impreza STI. Az autó formái már nem jelentenek igazi meglepetést: a korábbi képeken az összes lényeges részletet láthattuk már, a látványos sárvédő-szélesítésektől a motorháztető nagy légbeömlőjén át a látványos tetőspoilerig. Az összkép ugyanolyan agresszív, mint korábban volt, bár sokat javít rajta, hogy az Impreza harmadik generációja eleve jobban néz ki, mint közvetlen elődje.


Galéria - kattintson a képre

Az STI nem csupán a látványelemeivel szerzett magának rajongókat, hanem kompromisszumoktól mentes műszaki megoldásaival is, és az adatok alapján úgy tűnik, ezen a téren csak javult a helyzet. A kétliteres, négyhengeres, turbófeltöltős boxermotor az STI-ben 304 lóerős, és 420 Nm-nyi csúcsnyomaték leadására képes. Ezzel nem csak az előző STI-nél erősebb, de legnagyobb riválisát, a Mitsubishi Lancer Evo X-et is felülmúlja teljesítmény dolgában. A hajtáslánc egy hatsebességes kézi váltóval és a jól ismert szimmetrikus összkerék-hajtással folytatódik. Ez utóbbit egyebek közt elektronikusan vezérelt központi differenciálművel kombinálták.

Az Impreza sorozat új csúcsmodelljét élőben a Tokyo Motor Show-n láthatja először a közönség, bő két hét múlva.