Megújul a Hyundai Sonata

2007.11.09. 10:12

Szebb nem lesz Dél-Korea legnépszerűbb középkategóriás szedánja az átalakítás után, viszont az összes változata erősebb motort kap.


Galéria - kattintson a képre

A külső átalakítások nem túl feltűnőek, első pillantásra egyedül a nagyobb hűtőrácsról lehet megismerni a felújított Sonatát. Alaposabban vizsgálva az új változatot, további apróságok is feltűnhetnek, így az első lökhárító alsó légbeömlőinek új formája, az új alufelnik, és a korábbiakhoz hasonló formájú, de magasabb első fényszórók. Sajnos úgy néz ki, visszafogottságuk ellenére a Hyundai tervezői sem tudták úgy felfrissíteni a Sonatát, hogy megmaradjon a forma korábbi harmóniája, de ez a legtöbb hasonló felújításra jellemző, szinte gyártótól függetlenül.


Galéria - kattintson a képre

Szerencsére más területeken egyértelműen az autó javára válnak a módosítások. Belül a teljesen átdolgozott műszerfal, középkonzol és ajtóburkolat révén sokkal elegánsabbnak és jobb minőségűnek tűnik a Sonata, a motorválasztékot pedig teljesen felújították a koreaiak. Az összes motor erősebb lett. A kétliteres négyhengeres benzinmotor teljesítménye 144-ről 158 lóerőre, a 2,4 literesé 161-ről 171 lóerőre nőtt. A 3,3 literes V6-os csúcsváltozat 233 helyett 242 lóerős lett, de még a kétliteres dízelmotor teljesítményét is sikerült 140-ről 150 lóerőre emelni.

Az új Sonatát a napokban mutatták be Dél-Koreában, de az exportpiacokon is hamar leváltják a régebbi változatot. Az első szállítmányok várhatóan 2008 legelején érkeznek meg az európai Hyundai-kereskedésekbe.