Élőben faragják a jövő Mazda3-asát

2007.11.13. 11:42

Nem újdonság, hogy egy tervpályázat győztesét életnagyságban láthatjuk egy nagyobb autókiállításon, de a Mazda amerikai részlege tovább finomította az ötletet.

A tavaly meghirdetett Mazda Design Challenge neve megtévesztő: rajzolni, vagy modellezni nem volt kötelező, csupán le kellett írni 150 szóban, hogy a pályázó hogyan is képzeli a Mazda3-ast 2018-ban. A győztes, Mallory McMorrow azután a Mazda egyik tervezőjével közösen készíthette el a végleges skicceket az elképzelt autóról, amely a leírás szerint egy sportkocsi lelkét hordaná magában, de mégis praktikus lenne, mint egy szedán. A rajzon látható csodajárgány persze inkább látszik sportosnak, mint praktikusnak, de a legtöbb, tizenévekre előretekintő jövő-tanulmány ilyen.

A Mazdánál már arról is döntöttek, hogy az autót elkészítik életnagyságban is, méghozzá nem valami csendes, nyugodt stúdióban, ahogy szokás. A gyurmamodellt a Los Angeles Auto Show közönsége előtt mintázzák meg, megmutatva az alkotási folyamat egyik, általában zárt ajtók mögött zajló részét. A kivitelezésre tíz napot szánnak: a határidő november 24-e, helyi idő szerint délután 3 óra, ekkor elvben már a kész formatanulmányt láthatják majd az autószalon látogatói.