Kémfotón a kisebbik Rolls-Royce

2008.01.31. 11:45

A BMW luxusmárkájánál nemcsak ígérgetnek, már az első próbaköröket futják az RR4 kódjelű, kisebb, és megfizethetőbb árú típussal.


Galéria - kattintson a képre

A képeken egy alaposan álcázott prototípus látható, így a részletek egyelőre titokban maradnak, de annyi így is látható, hogy igyekeztek átvenni és továbbfejleszteni a Phantom stílusát. Az RR4 még a fekete idomok alatt is valamivel karcsúbbnak, kevésbé páncélszekrényszerűnek látszik, de az autó tetejének és oldalának a vonala, illetve a csomagtartó kialakítása egyértelműen a nagyobb testvérmodellt idézi. Úgy néz ki, az egymástól távolodva nyíló ajtók is megmaradnak, akárcsak a vaskos C-oszlop, amely diszkréten eltakarja a hátsó utasokat.


Galéria - kattintson a képre

A lemezek alatt a típus teljesen új konstrukció lesz: a következő 7-es BMW platformjára építik, amely az 5-öshöz hasonlóan vegyes alumínium-acél építésű vázszerkezetre épül. Az új padlólemez állítólag eléggé rugalmas ahhoz, hogy a Rolls-Royce házon belül, viszonylag kevés ráfordítással készíthessen különböző tengelytávú, szélességű és tetőmagasságú típusváltozatokat. A hírek szerint kétféle motorral is elérhető lesz az új típus: az egyik várhatóan a Phantomból ismert, 6,75 literes, 460 lóerős V12-es lesz, de olyan pletykákat is hallani, amelyek szerint az új BMW X6-osban bemutatott 4,4 literes, turbós V8-as is bekerülhet az RR4 motorházába.

Az új Rolls-Royce várhatóan 2010-re érik meg a sorozatgyártásra, és az eddig kiszivárgott hírek szerint az ára 175 ezer font, azaz átszámítva 60 millió forint körül lesz.