Tata Nano: exportképes utód 2012-re

2008.02.11. 07:40

Az indiai autógyártó egyik vezetője megerősítette, hogy a szuperolcsó kisautót exportálni is szeretnék, ám az is kiderült, hogy a nemrég bemutatott autó jelenlegi formájában alkalmatlan erre.

Girish Wagh, a Tata kisautó-gyártó üzletágának vezetője egy német lapnak nyilatkozott cége terveiről. "Négy éven belül ki fogunk fejleszteni egy utódmodellt, amely már megfelel az Euro5 károsanyag-kibocsátási normának, és az Európában érvényes passzív biztonsági előírásoknak is, és a Nano fogyasztását is szeretnék még lejjebb szorítani" - mondta Wagh.

Azt persze már nem ígérik, hogy ez a bizonyos utód, amely sejtésünk szerint inkább exportra átalakított modellváltozatnak tekinthető, ugyanúgy 100 ezer rúpiába, azaz átszámítva kevesebb mint félmillió forintba kerül majd, de így is valószínű, hogy négy év múlva a Tata kínálhatja a legolcsóbb személyautót Európában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.