Újabb fotók a Skoda Fabia versenyváltozatáról

2008.02.12. 10:18

Tavaly a Genfi Autószalonon mutatták be a Super 2000 szabályok szerint átalakított Fabia prototípusát, azóta azonban nem hallottunk semmit az ígéretes programról.


Galéria - kattintson a képre

Most új képek bukkantak fel, amelyeken a versenyautó tesztváltozata látható, egyelőre festés nélkül. A véglegesnek tekinthető versenyautóról elhagytak a fejlesztők néhány felesleges, bár látványos részletet a kiállítási prototípushoz képest, így az első kerekek előtti légterelő nyílást a lökhárító oldalán, illetve a hátsó sárvédő-szélesítéseken futó, alapvetően díszítésnek tűnő bordázatot. Az autóról adatokkal továbbra sem szolgáltak a csehek, így csak annyit lehet tudni, hogy két literes, 260-280 lóerős szívómotor hajtja, amelyhez hatsebességes, szekvenciális váltó és mechanikus differenciálművekkel épített, állandó összkerékhajtású erőátviteli rendszer csatlakozik.

Tavaly még arra tippeltünk, hogy már a 2008-as szezon kezdetére versenykész lesz a típus, de ez most már meglehetősen valószínűtlennek tűnik, bár az IRC sorozat április eleji, törökországi nyitóversenyéig még sok minden történhet.