A Mazda2 lett a globális Év Autója

2008.03.21. 11:11

New Yorkban hirdették ki a World Car of the Year verseny eredményét.

Meglepetésre egy kisautót, a Mazda2-est rangsorolta az első helyre a 47 tagú zsűri, amelyet 24 ország szakíróiból válogattak össze a szervezők. Korábban jellemzően nagyobb modellek - például a Lexus LS, a hármas BMW vagy az Audi A6-os - kapták a díjat, de az idén a kis Mazda az új Ford Mondeót és a Mercedes C osztályt is maga mögé tudta utasítani. A döntésben alighanem a növekvő üzemanyagárak által inspirált, lassan világszerte kibontakozó kisautó-mánia is szerepet játszik, bár a Mazda2-est ennyi önmagában aligha juttathatta volna Év Autója díjhoz.

Az abszolút rangsor mellett a különdíjakért folytatott verseny eredményét is kihirdették: az Év Formaterve és az Év Sportos Autója cím az Audi R8-asnak jutott, az Év Zöld Autójának pedig a BMW 118d Efficient Dynamics típust választották.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.