Újabb francia ruhás Mitsubishi a láthatáron

2008.03.25. 15:36

Elképzelhető, hogy az Outlanderből kialakított Peugeot 4007-es és Citroën C-Crosser típusoknak lesz kisebb testvérük, amely egy kisebb Mitsubishi szabadidő-autón alapszik majd.

A legújabb pletykák szerint a PSA és a Mitsubishi együttműködése annyira gyümölcsözőnek tűnik, hogy a két fél már a folytatáson dolgozik. Állítólag a tavaly bemutatott Mitsubish Concept-cX szériaváltozata lenne az alap, ezt formálnák át, és kezdenék saját jelvénnyükkel árulni a franciák, ahogy az Outlanderrel is tették. A kompakt, ötszemélyes, ötajtós modell laginkább a Ford Kuga, a Suzuki SX4 és a Toyota Urban Cruiser vetélytársának tekinthető, azaz egy olyan szegmensbe érkezik, amely egyelőre nem túl népes, viszont egyre népszerűbbnek tűnik.

A Concept-cX tavaly a Mitsubishi vadiúj, 1,9 literes, 134 lóerős dízelmotorjának bemutatására is szolgált. Valószínű, hogy ez a motor a szérivaltozatba is bekerül, de az sem lehetetlen, hogy mint az Outlandert, úgy a kistestvérét is meg lehet majd vásárolni más dízelmotorokkal, például a jól ismert 1,6 literes, 110 lovas négyhengeressel is, a PSA közreműködésének köszönhetően.