Már tesztelik a Pagani következő sportkocsiját

2008.04.30. 15:36

Az apró olasz sportkocsigyár gyakorlatilag leállította a korábbi Zonda változatok gyártását, és minden energiájával az új modell fejlesztésére koncentrál.

A C9 néven emlegetett típusról hivatalosan nagyon keveset lehet tudni, de egy tesztpéldányt sikerült lencsevégre kapnia egy szerencsés kémfotósnak. Nem biztos, hogy ez a végleges forma, mivel a prototípus arányaiban nagyon hasonlít a régebbi modellekre - a vázszerkezet valószínűleg azonos is -, bár a burkolat láthatóan teljesen új: minden eleme sokkal gömbölydedebb, mint korábban, eltűntek róluk a Zonda markáns élei. Itt valószínűleg már a motor sem a régi, 7,3 literes AMG V12-es, bár a motorszállító továbbra is a Mercedes tuningrészlege. Egyes pletykák szerint a jól ismert, 6,3 literes V8-as egy alaposan megnövelt teljesítményű változatát építik a C9-esbe, de az is lehetséges, hogy a hatliteres, turbós V12-est veszik át az AMG-től, amelyről már korábban kiderült, hogy elképesztő tartalékokkal rendelkezik.

Horacio Pagani az új modellből jóval többet szeretne készíteni, mint korábbi sportkocsijaiból, bár tömeggyártásról azért még mindig nincs szó: 16 helyett 60 példányt évente, ami valószínűleg még mindig csak arra lesz elegendő, hogy csökkentsék a csekkfüzeteiket lobogtató gyűjtők tolongását.