Új Dakar versenygép a Mitsubishitől

2008.07.16. 14:59

A japán gyártó legnagyobb sportsikereit manapság a terepraliban aratja, és szeretné jobban kihasználni ezt a lehetőséget hétköznapi típusainak reklámozására.

Ugyanakkor az utcai Pajero, és a nevét viselő versenygépek közt manapság hatalmas a szakadék. A nagydarab terepjáró elavult és drága, mondhatni lassan a piacképtelenség határára sodródik, így a Mitsubishinek gyakorlatilag semmi haszna a névrokonságból. Ugyanakkor a gyárnak vannak friss típusai, amelyeknek jól jönne egy kis extra reklám. Épp ezért új tereprali-autót kezdtek építeni, amely a Racing Lancer nevet viseli majd, és megjelenésében is emlékeztet majd a japánok kompakt személyautójához. Ahogy a vázlaton is látható, a fényszórók, a tető, és a hűtőmaszk formáját is a Lanceréhez igazítják.

Műszaki szempontból persze csaknem minden marad a régiben. A Pajero Evolution alkatrészei már bizonyították megbízhatóságukat és teherbírásukat, a terepraliban pedig e két tulajdonság felbecsülhetetlen értékű, ezért egyelőre megtartják a 260 lóerős, három literes V6-os dízelmotort, és a korábbi típus hajtásláncát is.