Honda hibrid hárommillió alatt?

2008.08.14. 12:04

Már a prototípus formáján is egyértelműen látszik, hogy új hibridjével a Toyota Prius babérjait szeretné megtépázni a Honda, de úgy tűnik, azzal a kisebbik japán gyártónál is tisztában vannak, hogy egy ilyen másolatnak csak úgy lehet jövője, ha valamiben sokkal jobb, mint az eredeti.

Valószínű, hogy a Honda a hibrid hajtásláncot is alaposan továbbfejleszti az új típushoz, de úgy tűnik, ennyivel nem elégednek meg, legújabb pletykák szerint jóval olcsóbban szeretnék kínálni saját hibrid modelljüket, mint a Toyota a magáét. Úgy tudjuk, az autó ára Észak-Amerikában 19 ezer dollár, azaz átszámítva hárommillió forint alatt lesz, és Európában sem fog többe kerülni, mint egy jobban felszerelt kompakt modell. A típus bemutatóját az októberi Párizsi Autószalonon tartják, de a kereskedésekben csak 2009 áprilisának utolsó napjaiban jelenik meg a típus.

Ha igazak a hírek, akkor a Hondának jó esélye lehet befogni a Toyotát a hibrid-versenyben, de biztosra nem mehetnek. A Toyota ugyanis szintén elkészült a Prius harmadik generációjábal, amelyet 2009 legelején, a Detroiti Motor Show-n mutatnak be, így nem kizárt, hogy a legnagyobb japán autógyártó képes lesz megtartani jelenlegi előnyét a Hondával szemben.