Árnyfotón a Hyundai következő luxusbálnája

2008.08.18. 16:02

A koreai gyártó korszerű luxusautó-kínálata rövidesen egy újabb taggal bővülhet, méghozzá egy olyan típussal, amely méretei alapján a Mercedes S osztály és a 7-es BMW vetélytársa lehet.

A Hyundai a Genesis révén ugyan csak most jelent meg a nemzetközi luxusautó-piacon, viszont Dél-Koreában már régóta gyártanak egy óriási limuzint Equus néven. Ez a típus, amelyet magas rangú kormánytisztviselők, gyárigazgatók és hírességek használnak a távol-keleti országban, finoman szólva is elavult. Még a Mitsubishi segítségével fejlesztették ki 1998-ban - a japánok Proudia néven forgalmazták -, és eleinte még exportálták is, egyebek közt a Közel-Keletre, mára azonban gyakorlatilag piacképtelen volna Dél-Koreán kívül. Sokáig úgy tűnt, nincs igazán szükség a leváltására, de a Hyundai vezetése belekezdett luxusautó-programjába, amelynek a Genesis az első eredménye. Így időszerűvé vált az Equus utódjának elkészítése is, méghozzá egy olyan modellé, amely akár nemzetközi szinten is megállná a helyét.

A fejlesztés eredményét egyelőre VI gyári kódnéven emlegetik, és pillanatnyilag csupán annyit tudunk róla biztosan, hogy a Genesis meghosszabbított hátsókerék-hajtású padlólemezére épül, és kisebb testvéréhez hasonlóan V6-os és V8-as motorokkal készül. A Hyundai által most közreadott fotótól sokkal okosabbak nem lettünk, csak annyi derül ki belőle, hogy az új luxusmodell hullámzó ívű oldalvonalat kap, és az első túlnyúlása viszonylag rövid, a hátsó viszont egész hosszú lesz.

Az Equus utódjának bemutatóját a pletykák szerint jövő februárban tartják Dél-Koreában, de azt egyelőre senki nem sejti, hogy a hazai piacon kívül egyáltalán bemutatják-e valaha, és ha igen, vajon mikor.