Dacia-rivális Peugeot 2011-re?

2008.10.14. 11:33

A Logannak jelenleg nemigen akad közvetlen vetélytársa, legalábbis Európában, annak ellenére, hogy számos gyártó ígért már hasonló, olcsó tömegmodellt. A legújabb ígéret a PSA háza tájáról érkezett: a francia márka állítólag három év múlva mutatja be saját filléres családi autóját.

A típusról egyelőre csak annyit árultak el, hogy ötüléses lesz, Törökországban vagy Lengyelországban gyártják majd, és első körben Közép-Európa, Oroszország, Törökország és Észak-Afrika lesz a célpontja. Később, ha a típus beválik, Kínában és Dél-Amerikában is megkezdik majd a gyártását és forgalmazását, annak lehetőségét azonban kizárta a PSA csoport elnöke, hogy az új olcsó modellt, amely várhatóan Peugeot és Citroën márkajelzéssel is kapható lesz, Nyugat-Európában is bevessék.

A PSA csoportnak több olyan, a Peugeot 206-osra épülő modellje is van, amely árban versenyezhetne a Logannal, de ezeket pillanatnyilag nagyrészt Európán kívül forgalmazzák. Létezik az irániakkal közösen kifejlesztett szedán változat - ez kapható Romániában, Bulgáriában, Oroszországban és Ukrajnában - míg a Dongfeng-Citroën C2-est csak Kínában forgalmazzák. Az új típussal várhatóan ezeket a modelleket is leváltják majd.