Véget érhet a Mitsubsihi Galant pályafutása

2008.11.04. 15:48

Úgy tűnik, a japán gyártó egyelőre lemond a nagykocsik piacáról: rövidesen Észak-Amerikában is beszüntetik a típus gyártását, és inkább a Lancer helyi változatának forgalmazására koncentrálnak.

A Galant Európában már évekkel ezelőtt eltűnt a kínálatból, sőt, az év elején Ausztráliában is leállították a gyártását. Észak-Amerikában még kapható a típus helyben gyártott változata, de az amerikai Mitsubishi üzem, amelyben akár 240 ezer autó is készülhetne, régóta bőven 100 ezer példány alatt termel, így jelentős veszteséggel működik. A cég vezetése ráadásul nemrég döntött arról, hogy a Concept ZT néven, tanulmányautóként már bemutatott nagykocsit nem fejlesztik sorozatgyártásra éretté, és most úgy néz ki, az amerikai Galantot sem újítják meg többször, azaz egy-két éven belül eltűnik a kínálatból.

Úgy néz ki, inkább az Outlander és a Lancer jól felszerelt változataival próbálják meg pótolni legnagyobb modelljüket az egész világon, az amerikai gyárat pedig más, exportképesebb modellek gyártására állítják át.