Januárban érkezik a Lexus HS tanulmány

2008.12.24. 08:52

Várhatóan már 2009 legelején leleplezik a hibrid Lexust, amely a Toyota Priushoz hasonlóan kizárólag benzin-elektromos változatban kerül gyártásba.

A HS250h jelzésű tanulmány állítólag kisebb lesz, mint a Lexus IS sorozat, ugyanakkor a hajtáslánca a Camry Hybridből származik: egy 2,4 literes, 150 lóerős négyhengeres benzinmotorból és egy 105 kW-os, azaz 142 lóerős villanymotorból áll majd. Így jóval dinamikusabbnak ígérkezik, mint a Prius, annak ellenére, hogy nem lesz sokkal nagyobb annál. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a Toyota hol tart a szériaváltozat fejlesztésével, de korábban kiszivárgott információk szerint a gyártást 2011-ben tervezték beindítani. Elképzelhető azonban, hogy a válságra tekintettel felgyorsítják a munkát, mivel a kereslet egyre inkább a takarékos hibrid modellek irányába látszik eltolódni Észak-Amerikában és Japánban is.

A Lexus várhatóan már a Detroit Motor Show-n bemutatja a HS sorozat prototípusát, egyelőre azonban csak tanulmányautóként, elsősorban azzal a céllal, hogy felmérjék a nagyközönség reakcióját.