Csak egyben eladó a Chrysler csoport

2009.01.16. 15:33

A legkisebb detroiti gyártó elnöke, Tom LaSorda szerint nem is merült fel, hogy egyes márkákat külön adjanak el: a Chrysler, a Dodge és a Jeep egy egységet képez, és nem választható szét kisebb részekre.

Korábban sokan úgy vélték, hogy a Chrysler a legegyszerűbben a Jeep eladásával juthatna gyorsan pénzhez, hiszen a terepjáró-márka elég sikeres, és emellett a legismertebb név a kategóriában, így biztosan azonnal akadna több komoly érdeklődő is, több milliárd dolláros vételi ajánlattal. A cég vezetése azonban más megoldásokban gondolkodik. LaSorda szerint inkább a kifutó modellek szerszámait és gyártási jogát bocsátják árúba, illetve esetleg az is lehetséges, hogy egyes aktuális típusok licencjogait is eladják, ha valaki elég nagyvonalú ajánlattal állna elő.

Az a lehetőség persze nem zárható ki, hogy a cég - vagy legalább a részvények egy jelentős része - más vállalatokhoz vándoroljon. Az utóbbi hetekben több pletyka is napvilágot látott a Chrysler lehetséges kérőiről: állítólag a konkurens Renault-Nissan csoport, és a kanadai alkatrész-beszállító óriás, a Magna is tárgyal a tulajdonosokkal.