Volkswagen Eos 500 lóerővel

2009.03.29. 13:45

A német B&B mutatta be a VW kemény tetős kabriójának eddigi legerősebb változatait.

A tuningcég az Eos kétliteres turbómotorral felszerelt változatát alakította át. A TFSI motor új feltöltőrendszert, átdolgozott hengerfejet és nagyobb teljesítményű olajhűtőt kapott. A változtatások nyomán a teljesítmény 500 lóerőre, a csúcsnyomaték pedig 650 Nm-re emelkedett, így az Eos a gyáriak szerint akár 4,2 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet, és akár 308 km/h-val is képes haladni. A B&B még háromféle teljesítményszintű motort kínál a kabrióhoz, 360, 400 és 450 lóerővel. Természetesen a futóművet és a fékrendszert is a motorok brutális teljesítményéhez igazították, a kerekek pedig 18 vagy 19 hüvelykes felnikből és ujjnyi oldalfalmagasságú gumiabroncsokból állnak.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a brutális Eos mennyibe kerül majd, de az az érzésünk, hogy vásárlóban nem lesz hiány - bizonyára lesznek néhányan, akik szívesen ráfagyasztanák a vigyort a szomszéd Porsche-tulaj arcára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.