A legjobb nők Párizsban vannak

Csajok a párizsi szalonon (2012)

2012.10.03. 05:49

Annyi volt az újdonság az idei szalonon, hogy egy magamfajta, vérbeli autóbuzi számára a csajok teljesen elsikkadtak. Egy frászt. Hogy sikkadtak volna el…

Nem volt rossz a moszkvai kínálat sem, de az autószalonos peep-showk versenyét végül mindig Párizs viszi el. Meg aztán – a tálalás is más. Moszkvában ráerősítettek az útszéli kurvás tálalásra, amelyik cég nem, az viszont halott-prűdre vette a figurát, nehogy má' Moszkva miatt épp az ő standjukon befülledjen az erotika. Ja, és valamiért rettentő sok volt a Twiggy-vékony modell, talán azért, mert odakint az utcán annyi az elhízott ember? Viszont a mosolyok annyira őszinték és közvetlenek voltak, hogy nem csodálkoznék, ha sok újságíró bepróbálkozott volna náluk egy randira.

De Párizsban érezni, hogy errefelé hagyománya van annak, ahogy a nők kiteszik magukat. Itt minden csaj mutatott magából valamit, mindegyik mosolygott, mind a tökéletes, lazának tűnő, de nagyon is begyakorolt pózban feszített az autók mellett – még ahogy beültek néha pihenni, azt is elegánsan tették. Persze, mint minden hasonló húskirakatban, itt is érezni lehetett egy erős amszterdami kirakatban ülés-hangulatot a standoknál, de az ember sejtette: már az is súlyos pénzbe kerül, ha egyáltalán gondolni mer arra, amire gondol. Akció pedig kizárva, egy megszólításhoz minimum Loire-menti kastélyt és egy Rolls-Royce Corniche-t kell felvillantani.

És mit csinál a sok sajtós? Voltak katonák? Sok férfi közé bezárva, hosszú időn át? Ugye, hogy mindegy volt, milyen nő bukkant fel, mindenki megőrült? Hát az autószalon is ilyen. Nyál folyik, sóvár redőnyzárak csattannak, nedvesednek a pixelek. Így.