Ütközött, majd kigyulladt a luxusautó: máshogy is véget érhetett volna a történet

2022.10.23. 06:23

Versenyző idióták az M0-on, szemből érkező, kamiont előző Seicento, három autó egymás mellett a főúton: megdöbbentő történetekről számoltak be olvasóink, akik azt írták le, hogyan kerültek ők is olyan helyzetbe, amikor komoly bajba sodorhatta volna őket az, hogy ragaszkodnak igazukhoz.

Komoly hozzászólás-özönt generált Novoth Tibi véleménycikke, amit a napokban közöltünk. Az írás arról szólt, amit alapvetően mindenki tud és amivel amúgy is oly sokan szoktunk szembesülni az utakon: a sofőrökről, akik a legutolsó pillanatig kitartanak amellett, hogy ők közlekednek szabályosan, és ebből vészhelyzetben sem hajlandóak engedni.

A következmények pedig olykor végzetesek, mint példánkban is, ahol egy benézett előzéssel mutatjuk be, hová vezethet, ha makacsul ragaszkodunk az igazunkhoz. Olvasóink közül többen is leírták, hogy ők hogyan kerültek hasonló helyzetbe, szerencsére bennük mindig volt annyi belátás, hogy el tudják kerülni a tragédiát- és pont ez a bizonyíték, hogy máshogyan is végződhet egy ilyen szituáció. Ezekből válogattunk most.

"A nyáron az M0-áson két bohóc manőverezett a sávok között, kijöttek elém. Kb. 110-zel mentem, ők 90-ről gyorsultak fel, egyterű zárt kocsik voltak, nem láttam, mi van előttük (mert ha tudom, figyelem). Egyszer a két paraszt szétnyílt előlem, a sor meg állt, majdnem 3 gyerekkel mentem neki a kocsisornak. Mögöttem jöttek 110-el a seggemben. Vészvillogó+duda, balra pont volt egy füves terület szerencsémre. Oda futottam rá a fűre, vagy három álló autót leelőzve (volt helyem). Ha megállok, mert meg tudtam volna, simán belém jöttek volna."

"Pontosan a 4-esen történt velem, hogy tempomattal 103-mal haladtam Szolnok irányába, amikor ugyanígy, feltorlódott sorból kivágódott egy Seicento, totál esélytelen volt, hogy befejezze az előzést! Jobb szélre húzódva, állóra fékezve néztem, ahogy a versenyző elmegy mellettem...."

"Ilyen szembe előzés velem is előfordult a régi 1-esen. Nem is igazán értem a dolgot a mai napig. Békésen poroszkáltunk, száraz idő, jó látási viszonyok, nyílegyenes útszakasz. Megjelent velem szemben egy fényszórópár. Olyan volt, mintha nem is előzné, csak egymás mellett haladnának. A végén kb 40-el mehettem, én lehúzódtam a murvára, szerencsére az előzött autó is így tett, és középen az idióta, akinek ekkorra már majdnem sikerült megelőznie az előtte haladót - így fértünk el hárman egymás mellett az 1-esen. A mai napig nem értem, hogy kb. 1 kilométer belátható szakaszon hogy nem sikerült abszolválnia egy előzést."

"Egyszer szénával megrakott lovaskocsit előztem, hajnalban, szürkületben. Viszonylag időben észrevettem, szemből senki, index, előzöm, pipa. Mikor elhaladtam mellette, akkor vettem észre, hogy nem tudok visszatérni a sávomba, mert előtte 20-30 méterre egy másik ugyanolyan lovas kocsi gyökkettővel. Szemből feltűnt egy autó... közéjük besorolni nem tudtam. Na, ott iszonyat hálás voltam a szembejövőnek, mert keményen rá kellett lépnie a fékre, hogy beférjek, de figyelt és megtette! Soha nem felejtem el."