Összefogtatok: sorra érkeznek a felajánlások Galgóczi Peti tönkretett Mercijére

2022.11.16. 12:32

Erre szokták mondani, hogy megmozdult az ország - a kifejezés ugyan mostanra kissé talán elcsépeltté is vált, ám nagyon jól mutatja, hogy ti, kedves Totalcar-olvasók, szíveteken viselitek azoknak a sorsát, akiknek igazán szükségük van rá.

Néhány napja írtuk meg azt a felfoghatatlan barbárságot, amit Galgóczi Péter mozgássérült autóversenyzővel szemben követtek el ismeretlenek. A kerekesszékes sportember több éven, évtizeden át küzdött azért, hogy valóra válthassa álmát és megépítse azt a versenyautót, aminek volánja mögött ő is pályára gurulhat.

Már a jogosítvány megszerzése sem volt egyszerű számára, a régi rendszerben számtalan akadályt gördített elé a bürokrácia, ő azonban 21 évesen végre kézhez kapta az engedélyt, azóta pedig a vezetésnek él. Sok-sok évvel később pedig végre összeállt az a versenyautó, amiről mindig is álmodott: egy W124 Mercedes kombiból csináltak egy olyan kocsit, amivel már ringbe, pontosabban versenybe szállhatott. Ezek az álmok foszlottak szét egy pillanat alatt, amikor vandálok obszcén feliratokkal elcsúfították autóját, összefújkálták purhabbal, eltörték a kormányt, a lámpákat, gyakorlatilag teljesen tönkretették a kocsit.

Péter cikkünkben olvasóinktól is segítséget kért, amire egy nap alatt reagáltatok. Zoltán az Egyesült Államokból például pénzbeli segítséget ajánlott fel, de olyanok is vannak, akik műszakilag adnának támogatást: 

- Ha nem holnapra kell, szívesen helyreállítjuk neki az autóját. Autórestaurálásból élünk 20 éve, építettünk már versenyautót is. Meg tudjuk oldani. Fizetnie nem kell a munkánkért - írta Gergő. 

István pedig autóját adná oda - természetesen teljesen ingyen - Péternek, hogy ezzel folytassa a versenyzést.

- Én fel tudnék kínálni neki egy 2002-es Passat kombit (2,5 TDi Highline 4motion automata) - írta a kocsiról.

Péter először szinte el sem akarta hinni, hogy máris ennyien szeretnének neki segíteni. Nagyon hálás minden egyes üzenetért, első körben mindenképpen arra szeretne megoldást találni, hogy a Mercedest újra használható állapotba hozzák. Ha te is szeretnél segíteni neki, akkor a HU39 10700196-33907404-51100005 számlaszámon tudod ezt megtenni.