Aldi vs. Auchan: hol tart a benzinkutas árverseny?

2023.01.21. 06:35 Módosítva: 2023.01.23. 19:25

Budaörsön korábban rendszerint minimális eltérés volt az Auchan- és az Aldi-kút árai között, mostanra azonban változott a helyzet. Árkörkép, amelyben az Envi, a Shell és a Mol is játszik.

A boltláncok benzinkútjai az ársapkás időszak előtt a legolcsóbbak közé tartoztak, ezért bár kevés kútjuk van - az Aldinak mindössze öt, az Auchannak pedig hét -, sok autós számára vonzó célpontok voltak. Budaörsön, az M1-es, M7-es sztráda kivezető szakaszához közel mindkét boltláncnak van töltőállomása, a kereslet tehát adott. A környéken pedig ott vannak a nagy kúthálózatok is, többek között a Mol és a Shell. Pénteken utánanéztünk, mennyiért adják a 95-öst és a gázolajat az ottani kutakon. 

Kiderült, hogy most az Auchan lemaradásban van, a Kandó Kálmán utcai aldis kúton ugyanis (a cikk írásakor) a 95-ös benzinért literenként 610 forintot kell fizetni, a gázolajért pedig 665 forintot számláz az automata. A sztráda felé vezető úton párszáz méterre egy Mol-kút is van, ott 626 forintba került a benzin és 690 forintba a gázolaj.

A Metro-áruház melletti Envi-töltőállomás 623 és 683 forintos áron adta az üzemenyagot. 

Az Aldi nagy riválisa, az Auchan a néhány kilométerre lévő kúton 623 forintos benzinárat és 683 forintos gázolajárat kínált pénteken.  Ez azért meglepő, mert az ársapkás időszak előtt általában 1-2 forintos eltérés volt a két boltlánc üzemanyagárai között. 

Megnéztük a Budaörs és Törökbálint határán , valamint a budaörsi Tesco mellett lévő Shell-kutakat, illetve a sztráda mellett található Mol-töltőállomást is. Ők fillérre egymáshoz igazították az árakat, a benzin valamennyinél 626 forint, a gázolaj pedig 690 forint.

Megjegyzés: A fenti árkörképünkben ismertetett benzin- és gázolajárak január 20-án pénteken délelőtt voltak érvényben, később, akár 1-2 napon beül változhatnak.