Helikopterből buszba ültetné az elitet Karácsony

2023.07.24. 13:39

Karácsony Gergely megelégelte a Magyar Nagydíj miatti jelentősen megnövekedett helikopterforgalmat, ezért felveszi a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal.

„Soha többet helikoptertaxit!” felütéssel írt egy posztot a főpolgármester, amelyben annak a problémának adott hangot, hogy a hétvégi Magyar Nagydíj miatt jelentősen megnőtt a helikopterforgalom Budapest felett, ezzel együtt pedig a zajszennyezés is.

Mint írta, előfordul, hogy teret kell adni egyes eseményeknek, rendezvényeknek, amik zajjal járhatnak, de ez a szintű zaj pár ember kényelme érdekében már elfogadhatatlan, ugyanis ez „ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival.”

Mint írta, nem szeretné, hogy a jövőben a fővárosiaknak pár kiváltságos miatt bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, ezért Karácsony munkatársaival haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal.

Zárásként pedig azt írta, hogy „szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek.”