Utolsó "mentsvár" karácsonykor, autósoknak is

2023.12.24. 07:59

Sok boltlánc zárva lesz december 24-én vasárnap, de lesznek azért nyitva lévő üzletek, olyanok is, ahol autós dolgokat is lehet vásárolni.

Az elmúlt hetekben számos országos hálózattal rendelkező sorozatban jelentették be, hogy 24-én zárva lesznek az üzletei. Az erről szóló hírcunamiban talán nem mindenkinek tiszta, mely boltok tartanak nyitva. 

Több olyan hipermarket is lesz, ahol az élelmiszerek, ajándékok mellett autós termékek is kaphatóak. Legyen szó például autóápolási dolgokról. izzókról, esetleg zsebbikáról.  

  • Bár a Spar legtöbb üzlete nem nyit ki vasárnap, a hipermarketek (Interspar), valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő boltok kivételek lesznek, utóbbiak vasárnap 12-ig nyitva tartanak. A boltlánchoz tartozó franchise-üzletek egyénileg döntenek erről. A cég alábbi térképes üzletkeresőjében lehet megnézni, mely üzletekben lehet vásárolni. 
  •  Az Aldi valamennyi egysége vasárnap 12-ig szintén elérhető lesz. Az aldis boltok között itt lehet keresgélni
  • A Tescónál ugyanez a forgatókönyv, így a cég nem kizárólag élelmiszereket kínáló hipermarketei is nyitva tartanak. A boltlánc üzletkeresője itt érhető el
  • Az benzinkutas boltokra (az OMV-s Sparokra, a shelles Tescókra, az orlenes Depasokra, valamint a molos üzletekre, Fresh Cornerekre is is számítani lehet országszerte. Fontos az is, hogy nem mindegyik benzinkúton van élelmiszerbolt, emellett a nyitvatartási idejükről érdemes előre tájékozódni Az OMV kútkeresője itt, a Molé itt, az Orlené itt, a Shellé pedig itt érhető el. 
  • A fentiek mellett a nagyobb boltláncok közül a Coopnak, a CBA-nak és a Reálnak is lehetnek olyan üzletei, amelyek nyitva lesznek az ünnepek alatt. Továbbá az alapesetben nonstopként működő üzletek - a fővárosban például a Manna- és Roni-boltok - várhatóan nem zárnak be ezeken a napokon. 
  • A nagyobb autóalkatrész-forgalmazó cégek vasárnap eleve nem szoktak nyitva lenni, ez alól 24-e sem kivétel - közölték a Totalcar kérdésére. Így az Zs+U,  a Szakál-Metal kirendeltségei zárva tartanak. Ugyanez vonatkozik a Bárdi és az Unix boltjaira a cégek weboldalán és Facebook-oldalán elérhető tájékoztatás szerint.  
  • Budapesten a Pink Autósbolt - a Facebook-oldala szerint - vasárnap 7.30-tól 16 óráig. Az következő két ünnepnapon - 25-én és 26-án - pedig szintén reggel fél 8-kor nyit ez az üzlet és 18 óráig lesz nyitva.