Nevetünk, sírunk, ámulunk: 2023 legjobb autós reklámjai

2023.12.31. 15:26

2023 piszkosul erős év volt autós reklámok terén, ráadásul a mezőny rendkívül színes: akadt hidegrázós hangulatbomba, jópofa komédia és szívfacsaró dráma is. Már egy emészthető hosszúságú listát is nehéz volt összerakni, a legjobbakat rangsorolni pedig szinte lehetetlen. Végül három kategóriába soroltuk a mezőnyt, hogy mégis megmutassuk, melyek voltak a mi kedvenceink.

+1

Mielőtt rátérnénk a tényleges legjobbakra, említsünk meg a Hyundai Kona idei reklámfilmjét. Bár egy alapvetően jópofa alkotás, azért sok jobb akadt nála idén. Viszont Budapesten forgatták, emiatt úgy éreztük, illik megemlíteni. Indulhat a ki hány utcát ismer fel játék!

Bronz fokozat

Chevrolet Canada: Go Beyond

Chevrolet Canada Go Beyond című reklámja a hangulatfilmek sorát erősíti, és bár nem helyezi új alapokra a műfajt, fantasztikus vágása és szemet gyönyörködtető képsorai miatt helyet érdemelt a listán, igaz, csak a hátsó traktusban.

Volkswagen: Bring back the energy

A Volkswagen minden idők egyik legjobb autós reklámját alkotta meg 12 évvel ezelőtt, idén pedig elkészült a folytatás is. A piros Golfjával vandálkodó néni visszatér, és bár az eredmény ismét egy szerethető, jópofa kisfilm lett, azért nem üti meg az eredeti szintjét.

Kia India: Kia's world of inspiration

Ritkán jutnak el hozzánk keleti reklámok, pedig közöttük is akadnak olyan gyöngyszemek, mint ez. A Kia's world of inspiration című alkotás ötletességből és cukiságból is csillagos ötöst érdemel, ám ebben az iszonyatosan erős mezőnyben egy "csak" jópofa reklám már nem is olyan kiemelkedő.

Ezüst fokozat

Dacia: Duster Reveal Video

A Dacia egy kifejezetten erős reklámmal mutatta be a legújabb Dustert. Az akciófilmbe illő képsorok és csikorgó kerekek helyett itt az emberekre és az érzelmekre helyezték a hangsúlyt: van itt boldogság, bánat, szerelem és harag, pont mint az életedben. Mindez persze tudatos alkotói döntés, amely remekül megágyaz az alkotás üzenetének.

Lamborghini: From Now On

A Lamborghini idén kimaxolta a hangulatfilmek műfaját. A Revuelto reklámja hidegrázósan jól sikerült, tele elképesztő felvételekkel és parádés vágással.

Toyota: The Shoot

Közel öt perces hosszával a The Shoot rövidfilmnek is beillene. Egy vérprofi reklámmal állunk szemben, ami a zseniális alapötlet mellett remekül keveri a humort olyan akciójelenetekkel, amelyeket egy nagy költségvetésű hollywoodi blockbuster is megirigyelne.

Arany fokozat

Ford: Tough is in your DNA

Ez a reklám túlmutat önmagán. A kifogástalan látvány, hang és vágás egy fontos és erős üzenettel együtt alkot tökéletes egészet.

Volvo: Unboxing

Bár nem egészen reklám, a Volvo az év egyik, ha nem a legerősebb autós marketing videóját hozta össze az EX30-nak. Bár majdnem hat perces hosszával egészen maratoninak számít, az Unboxing című alkotás roskadásig van frappáns ötletekkel és kreatív meglepetésekkel.

Chevrolet: A Holiday to Remember

Elöljáróban csak annyit mondanánk, készítsétek be egy csomag zsepit.